Параграф22 Weekly

§22 Новини

Сложиха ръка върху 12,5 кг хероин на ГКПП-Лесово

Гранични полицаи и митничари задържаха 12,5 кг хероин на ГКПП-Лесово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецакцията е проведена след получена информация от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР-Сливен. Пресичането на наркотрафика е осъществено при добро взаимодействие на Главна дирекция "Гранична полиция" , ОДМВР-Сливен и Агенция "Митници".


На 19 февруари на ГКПП-Лесово пристигнал за влизане в страната от Турция лек автомобил "Нисан Серена" , управляван от 36-годишен мъж от Сливен. По инициатива на Гранична полиция колата е отклонена за щателна митническа проверка. При нея са открити 21 пакета с 12,540 кг кафяво прахообразно вещество, реагиращо на хероин. Наркотикът е бил укрит в шофьорската седалка. Поставен е в изработена кухина, облицована с оловни метални плоскости, за да не бъде засечен от детекторите за откриване на контрабанда и рентгеновите системи. Стойността на задържания хероин по цени на съдопроизводството е над 1, 5 млн. лева. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал. 2 от НК, което се провежда от разследващ инспектор от Митница Бургас под наблюдението на Окръжна прокуратура Ямбол.


36-годишният шофьор е задържан в РДГП-Елхово. Той е осъждан за кражби. При последвалите процесуално-следствени действия на адреси в Сливен и сливенското село Крушаре са намерени и иззети документи и вещи, свързани с престъплението. Извършени са арести на още трима мъже на 48, 26 и 25 години, единият от които е с криминални регистрации. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава. За случая е уведомена и окръжната прокуратури в Сливен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във