Параграф22 Daily

§22 Новини

Сложиха ръка върху 3 кубика незаконни дърва за огрев

Автомобил, натоварен с незаконна дървесина, са задържали горските служители на територията на Регионална дирекция по горите – Варна, съобщиха от дирекцията. Инспекторите констатирали нарушението в местността „Крушките” при проверка на автомобил, който транспортирал 3 куб. м дърва за огрев от благун, немаркирани, без превозен билет, пише topnovini.bg.

На територията на Регионална дирекция по горите – Варна са съставени 4 акта за нарушения по Закона за горите за последните два дни. Проверяващите са съставили 2 акта за нарушение по Закона за горите.

Превозното средство и дървесината са задържани в горския разсадник на Държавно горско стопанство - Варна. Два акта за нарушение по Закона за горите са съставени на горска кооперация в с. Игнатиево за издаване на превозен билет с непопълнени реквизити, както и за транспортиране на 10 куб. м немаркирани дърва за огрев от цер. Инспекцията е извършена в рамките на изминалите два дни. Обект на проверката са били частни дворове, моторни превозни средства, складове за продажба на дървесина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във