Параграф22 Daily

§22 Новини

Сложиха ръка върху канали за синтетичната дрога в 29 щата

При тримесечна операция в 29 американски щата са конфискувани големи количества наркотици и са арестувани много хора. Стотици хиляди дози синтетична дрога и няколкостотин килограма субстанции, използвани за производството на новите синтетични упойващи вещества са били конфискувани от януари насам в голяма операция на американските власти в 29 американски щата, предадоха световните агенции. Те се позоваха на американското Федерално управление за борба с трафика на наркотици - DEA, предаде БТА. Над 150 ареста са били извършени от януари досега. Конфискувани са били около 20 милиона долара в брой.


Синтетичната дрога, по-мощна и опасна от марихуаната и тя се търгува уж законно под формата на етерични масла, соли за баня, препарати за почистване на бижута или торове за растения, посочва американското федерално управление.


В Интернет или в малки магазинчета, синтетичната дрога се продава под най-разнородни имена, сред които Вълна от слонова кост, Пурпурна вълна, Ванилово небе или Рай. Синтетичната дрога предизвиква голяма зависимост, повръщания, загуба на съзнание, халюцинации, тахикардия и други проблеми със здравето и има сериозно последици за органите.


През 2013 г. в САЩ са регистрирани в Бърза помощ 28 531 случая на хора, злоупотребили със синтетична дрога. Същата година 227 души са били арестувани в 45 американски щата за трафик със систетични наркотици и са конфискувани 60 милиона долара в кеш, както и 10 000 пакети със синтетична дрога.

Facebook logo
Бъдете с нас и във