Параграф22 Daily

§22 Новини

Сложиха ръка върху тон нелегално гориво в самоделна бензиностанция

Проверка на инспектори от Митница - Русе засече близо тон гориво без документи за произход и платен акциз в пристройка към заведение за хранене, намиращо се на територията на ТИР-паркинг "Мидата" по главен път Русе-София. Неидентифицираното гориво е бил разпределен в пластмасов палет-контейнер, три туби и метален варел. Към контейнера митничарите открили и самоделно устройство, представляващо брояч за протичащите през него литри гориво.

Стопанинът на обекта, 38-годишният С.И., не за първи път е залавян от митническите служители да държи на склад горива без документи за произход и платен акциз. Преди две години за сходно количество гориво му е съставен акт за митническо нарушение. Тогава той се възползвал от правото си на споразумение, платил наложената глоба, както и цената на горивото и акциза и си го прибрал. Няколко пъти след това при проверки се опитвал да легитимира откритите количества като остатък от върнатото след наказанието гориво. Доказано е обаче, че тези горива са различни от горивото, за което му е било наложено наказание. И в последния случа, без да покаже какъвто и да е документ, С.И. се опитал отново да пробута версията за платеното и възстановено гориво, но така и не представил никакъв документ.

Всички открити 950 литра са иззети, а проби от тях са изпратени за анализ. По случая е съставен констативен протокол за установеното нарушение.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във