Параграф22 Daily

§22 Новини

Слухът за децата на сливенските роми удар по коалицията ГЕРБ-ВМРО?

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов заподозря задкулисна игра в намесването на името на шефа на пресцентъра на Министерство на отбраната Александър Урумов в скандала с децата от сливенския квартал "Надежда". Както е известно заради слухове, че децата им ще бъдат отнети, преди няколко дни притеснените им родители ги прибраха от Шесто училище в Сливен. 

След като вицепремиера Томислав Дончев коментира информацията, че и служител на пресцентъра на Министерството на отбраната е замесен в създаването на паниката сред ромите в Сливен, Каракачанов отвърна, че зад всичко това се крие някаква задкулисна цел. В изявление пред БТВ Каракачанов каза следното: "Според мен това е чисто политическа интрига, което цели да създаде някакъв раздор вътре между ГЕРБ и ВМРО в едно правителство".

Тази сутрин началникът на пресцентъра на министерството Александър Урумов също отрече да е замесен в разпространяването на фалшиви новини за отнемани деца от родителите им. Той обяви, че е разговарял с министър Красимир Каракачанов и му е казал, че е напълно спокоен и съжалява единствено, че му се губи времето и трябва да се обяснява за нещо, за което няма фактическо основание. Каракачанов е уверил шефа на пресцентъра си че остава на поста си.

Както "Параграф 22" вече съобщи, Районна прокуратура - Сливен вече образува досъдебно производство за разпространение на заблуждаваща информация и предизвикване на масова паника, във връзка с което на разпит бяха подложени пастори и автори на клипове в социалните мрежи.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във