Параграф22 Daily

§22 Новини

Службите проверяват майсторите на дефектирали машини за вота

Службите проверяват служителите, които поправят дефектиралите машини, заяви Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“.  Наличните устройства са над 12 800, като част от тях са повредени. Преди последния тур на президентските избори за ремонт са били малко под 600 машини.

Гаранционната поддръжка, с която е ангажирана фирмата, става не по време на вота, а преди това, обясни той. По думите му вече е започнала комуникацията с ЦИК за предстоящите избори, за да се направи профилактика на дефектирали машини. Самата профилактика обаче - още не.

„Когато някой нещо трябва да прави, той трябва да бъде проверен от всички служби – МВР, ДАНС“, посочи Тодоров. Проверката се очаква да започне до дни.

Изпълнителният директор на „Сиела Норма“ обясни също, че складът, където се съхраняват машините, е сертифициран по всички стандарти за сигурност. Охранява се от жандармерията, уточни той. 

Според председателя на обществения съвет към ЦИК Стоил Цицелков тези машини винаги са били съхранявани в този склад. "Охраната се осигурява от МВР. Там има добри условия за съхранение", заяви той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във