Параграф22 Daily

§22 Новини

Службите са слуга на корпоративни интереси, ДАНС води само до негативи

Службите са слуга на корпоративната държава. ДАНС няма самостоятелна функция, а е зависима от изпълнителната власт и доминират целите на премиера и партията. Това коментира пред bTV бившият шеф от Шесто управление на ДС проф. Димитър Иванов.Той коментира назначението на Полина Кавръкова за шеф на финансовото разузнаване по времето на предходния кабинет. Самата Кавръкова се защити от нападките, че е "калинка" в писмо от 10 точки, в които обяснава каква експертиза има, какви образования притежава, както и колко високо е оценена от междунардните служби.

Ако имаме такива невероятни експерти, нямаше да е допуснат случая КТБ, коментира проф. Николай Радулов, бивш зам.-министър на вътрешните работи. Очевидно в ДАНС са назначавани хора, които нищо не вършат, а просто дават видимост, че нещо правят и че българското ФБР работи, посочи и Димитър Иванов. По думите му системата на службите е разбита, за да се използва ДАНС за власт и икономическо обогатяване.

В службите за сигурност и МВР трябва да има окрупняваща реформа. Тази разбитост и различна подчиненост води до проблеми в националната сигурност, подчерта професорът и допълни, че сега службите са сляпо подчинени на политическите сили.

Facebook logo
Бъдете с нас и във