Параграф22 Daily

§22 Новини

Служебни адвокати пропищяха от дела на Петко Стрелеца и Георги Вълев

Петко Стрелеца и Георги Вълев продължават да водят масово дела от затвора. Последните претенции за осъдения до живот за кървавата баня в Лясковец Петко Петков е искова молба за 100 000 лв. срещу столичен вестник. Преди това той заведе дело срещу държавата за 1 млн. лв., в което търси вина на прокурори и полицаи от Горна Оряховица. Осъденият до живот от бандата за мокри поръчки „Килърите“ Георги Вълев сега е нацелил енергото заради начислени стари дългове.Районният съд във В. Търново вече е отхвърлил иска на Вълев за сумата от 636 лв., но той продължава да обжалва, сочи вестник "Борба".

„Няколко от делата на Вълев и Петков са дадени на мен, след като много колеги са отказали. Преди това пак трябваше да поемам други техни дела по задължение. Останалите колеги се отвеждат по различни причини – роднински, приятелски и какво ли още не. Може би трябва да има справедливо разпределяне на такива искове между служебните защитници. От друга страна, тези дела никак не са приятни”, заяви адвокат Пламен Пенков.

Особен представител на Петков по делото за 1 млн. лв. пък е адвокат Венцислав Фоти, също назначен служебно след масови отводи на други служебни адвокати, вписани в регистъра за правна помощ. До момента нито едно дело от водените от двамата осъдени не се е увенчало с успех. Претенциите им срещу всички възможни институции и журналисти обаче нямат край. Те са освободени от разноски и не плащат нищо. В същото време си правят разходки до съдебните зали за сметка на държавата и на гърба на данъкоплатеца заради правата, които им дават законите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във