Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на "Автомагистрали" набили готвач - водещ по БНТ

С

Росен Митков, който е кулинарен водещ в БНТ, твърди, че е станал жертва на агресия от служители на дружеството "Автомагистрали". По думите му, те са му нанесли серия от удари в лицето и са били в неадекватно състояние по време на инцидента. Потърпевшият вече е подал жалба в полицията, а според заключението на съдебните медици спрямо него е нанесена средна телесна повреда.

Малко преди 18 часа, в неделя, Росен Митков се прибирал към Перник. На бул. "Цар Борис Трети", в района на Княжево, забелязва бял камион, който се движи на сантиметри от бронята на автомобила му. Следва неправилно изпреварване, отдясно и удар в автомобила му. "В този момент бусът даде газ, мина ми отдясно, в момента, в който леко ме изпревари, нави ляв волан, за да ме изблъска в насрещното. Удари ми огледалото. Той даде газ и не пожела да спре, ама никакъв опит", разказва Росен.

Започва гонка между Росен и камиона, който според него е на "Автомагистрали". Малко след гара "Владая" автомобилите спират на бензиностанция и се стига от вербална до физическа агресия.

Казах на шофьора - ти шофираш служебен автомобил, ще направя така, че да загубиш работата си, защото ти застраши живота ми. Ще те пусна в социалните мрежи. Това казах. В този момент той се приближи, буквално на една педя, не си спомням какво ми каза, мисля, че ме напсува, опита се да ме удари с глава в носа. Съвсем леко ме докосна, дръпнах се в този момент и тръгнах към него, мисля, че го хванах, намеси се неговият спътник удари ме, сборичкахме се, понесох няколко удара с юмрук в лицето, то си личи, обяснява водещият.

Служители от бензиностанцията ги разтървават. Докато Росен се обажда на 112, държавните служители напускат бензиностанцията. 36-годишният мъж подава жалба в полицията, на следващия ден си вади и медицинско. Заключението е за средна телесна повреда, охлузване, кръвонасядане, на гърба, на носа, охлузване на дясната част на носа.

От Пътната агенция съобщиха по случая, че камионът е собственост на "Автомагистрали", но е управляван от служител на Областното пътно управление в Перник. Поискани са писмени обяснения от служителя. В АПИ е започнала вътрешна проверка, а при доказване на вина служителят ще му бъде дисциплинарно наказан.

От СДВР вече са установили лицата, нанесли побоя над Росен Митков и предстои материалите да се докладват на Софийска районна прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във