Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на МВР постреляха с автоматично оръжие на полигона край село Црънча

Специализирано занятие по стрелба с автомат за служители на МВР се проведе на полигона край село Црънча. Организатори и основни ръководители са главните инструктори от Центъра за бойна подготовка и спорт към Академията на МВР.

В стрелбите взеха участие служители от главните и областните дирекции на МВР от цялата страна. Тридневното обучение, завършило със състезание, се проведе на специализирания полигон към Съвместното командване на специалните операции край село Црънча, където служителите проведоха занятие по бойна стрелба с автомат „Калашников”, който е на въоръжение в структурите на вътрешното министерство,  на няколко стрелкови полигона и при различни условия. Едновременно с обучението и теоретичната подготовка се проведе и състезание между участниците. В крайното класиране първото място бе завоювано от отбора на ОДМВР-Велико Търново, следвани от колегите им от областните дирекции в Силистра и Стара Загора.

В индивидуалната надпревара на първо място бе класиран Емил Ангелов от ОДМВР-Велико Търново, второ място зае Кирил Джоджов от ОДМВР-Варна, а трето - Йордан Йорданов от ОДМВР-Разград.

На церемонията по закриване на занятието наградите за победителите бяха връчени от комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР-Пазарджик, в качеството му на домакин на събитието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във