Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на ОДМВР- Ямбол разкриха оранжерия за отглеждане на канабисови растения

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици е проведена на 5 февруари от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР - Ямбол. В хода на полицейските действия е проверен имот в местността Кайнашки баир, обитаван и ползван от 30-годишен мъж. При претърсването са открити две помещения, обособени за отглеждане и сушене на марихуана в контролирана среда. Намерени са  40 растения от рода на конопа с височина от 15 до 45 см., които при наркотест реагирали за наличие на тетрахидроканабинол.

При процесуално-следствените действия са иззети и около 2,5 килограма сухи канабисови съцветия, съхранявани в три съда, както и оборудване за контрол на влажността, на температурата, аспиратор, лампи, програматори, филтри, торове и препарати за отглеждане на растенията.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354в, ал.1 от НК. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Ямбол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във