Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на ОДМВР-Пловдив иззеха нелегален боен арсенал при спецакция в Карлово

Полицейската операция за противодействие на незаконно притежание на оръжие, боеприпаси и взривни вещества е проведена в петък.  В акцията, под ръководството на Районната прокуратура, са участвали служители на РУ - Карлово и колегите им от “Криминална полиция” при ОДМВР - Пловдив.

При извършените процесуално- следствени действия в два частни адреса, ползвани от 69-годишния Б.К., са открити оръжия и боеприпаси в големи количества без надлежно разрешение. Иззети са общо 9 пушки с неустановена марка, два пистолета, револвер с 8 патрона, 15 капсул-детонатори, 6 360 патрона за огнестрелни оръжия с различен калибър. Намерени са: запалки за ръчни гранати, сигнални ракети, димни гранати, артилерийски гръм – тротил пресовки от 400 грама, и други взривни вещества с неустановен произход и вид, както и голямо количество барут и огнеупорен шнур.

Б.К. е задържан с полицейска мярка в рамките на 24 часа.Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл. 339, ал. 2 вр. ал. 1 от НК и с прокурорско постановление му е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във