Параграф22 Daily

§22 Новини

Служители на пожарната гасят два пожара в Южна България

Сигналът за възникналите пожари е било подаден вчера към 16:10 часа. Веднага на място на инцидента, възникнал между селата Тънково, Върбово и Орешец в общините Харманли и Стамболово, са изпратени 5 екипа на ГДПБЗН. Огънят е тръгнал от житна нива, първоначално са обхванати 100 дка есенници, но заради силния вятър пламъците са се разпространили върху значително по-голяма площ, като са обхванали и широколистна гора. Към момента усилията на пожарникарите за овладяване на ситуацията продължават. Няма опасност за населението в близките населени места. В групитеза гасене на огъня участват и доброволци от село Стамболово и от местното горско стопанство.

Около 600 дка е площта и на пожар, възникнал в сухи треви и храсти между селата Факия, Горно и Долно Ябълково, област Бургас. Развитието на огъня е спряно в посока селата Факия и Горно Ябълково, усилията на екипите са насочени към ограничаване на стихията към село Долно Ябълково и Република Турция. На място работят пожарни екипи от Бургас и доброволци от горските стопанства.

Други два пожара, отново на територията на Южна България, са овладени. Локализиран е пожарът край село Бисер, община Харманли. Огънят е възникнал към 15 часа и е засегнал около 500 дка сухи треви и храсти.

Локализиран е и пожар, възникнал около 17 часа, между селата Бял Извор и Странско. Огънят е унищожил сухи треви и нискостеблена растителност. На място са оставени за наблюдение дежурни екипи  от Ст. Загора и Хасково.

Facebook logo
Бъдете с нас и във