Параграф22 Daily

§22 Новини

Служителите са влезли в блок 4, вместо в блок 7, обясни Христо Терзийски

Служителите на ГДБОП, които преди дни по време на своя акция нахлуха на грешен адрес, са объркали номерацията на блока. Това обясни вътрешният министър Христо Терзийски по време на днешното си изслушване в пленарна зала за нелепия инцидент, допуснат от антимафиотите. И увери, че е разпоредена дисциплинарна проверка по случая.

"Служителите от екип № 9 са разбрали точния адрес сутринта при проведен инструктаж, след което са въвели данните в навигацията на служебния автомобил. При пристигане на място са обезпечили периметъра, по данни на служители от екипа са въведени коректните данни, впоследствие обаче е установено, че вместо в блок 7-ми, екипът е пристигнал на адрес в блок 4-ти в кв. "Левски", заяви Терзийски.

Вътрешният министър уточни, че екипът се е състоял от трима служители на ГДБОП, екип на отдел "Специализирани полицейски сили" и служители на жандармерията. По случая директорът на ГДБОП е разпоредил дисциплинарна проверка.

След изслушването, Георги Свиленски от БСП призова вътрешния министър да се върне в залата и да отговори кой носи отговорност за случилото се. Терзийски не се върна, а от управляващите обвиниха опозицията, че уронват авторитета на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във