Параграф22 Daily

§22 Новини

Служителка на бензиностанция върна забравено портмоне с 2000 лв.

Служителка на горнооряховската бензиностанция „ВВ КОМЕРС“ намери и върна на собственика забравено портмоне с пари и документи. В него имало 1700 лв. на дебитната карта и 140 лв. в брой, разказа притежателят му Александър Стоянов от железничарския град, сочи вестник "Борба".

66-годишният мъж сподели, че това се случило на 16 юни,когато със съпругата му били тръгнали към гробищния парк в града. „Спряхме на бензиностанцията, за да заредя с гориво. Платих с дебитната карта и потеглихме. Въобще не съм разбрал как портмонето ми е останало в обекта. Час по-късно вече се усетих, че липсва, и започнах да го търся. Тогава ми звънна дъщеря ми. Каза, че служителка на бензиностанцията го е открила и видяла записани в него на листчета телефонни номера. Така се свързала с нея“, обясни
човекът.

Александър се върнал в бензиностанцията, за да вземе портмонето и да се отблагодари на жената за добрата постъпка. Тогава видял и името й, написано на работния бадж – Таня Стефанова. „Аз съм пенсионер, за мен би било огромна загуба да се лиша от толкова много пари. Още повече че щеше да е нужно доста време, докато си извадя отново нови документи. Благодарен съм за проявената доброта“, заяви той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във