Параграф22 Daily

§22 Новини

Смешно шубе тресе управляващите дори и на парада навръх 6 май

НСО обезоръжила армията ни на 6 май. Това стана ясно от отговора на министъра на отбраната Николай Ненчев по време на парламентарния контрол.

Мерките за сигурност на гергьовския парад смутиха патриота ген. Милен Михов. Оказа се, че военните ни части били „обезоръжени" - спусната им била заповед да свалят затворите на пушките си. Така се засегнала честта и достойнството на армията ни, според Михов.

Мотивът на НСО бил да се осигури максимална безопасност и да се избегне всякаква възможност дори и за случаен изстрел. Това е практика, установена от години с цел прилагане на адекватни мерки за сигурност, обясни военният министър. Николай Ненчев припомни, че НСО разполага с информация от службите за сигурност и на тази база решава какви мерки за сигурност да бъдат предприети при подобни събития с участието на редица охранявани лица.

Милен Михов обаче не е съгласен с аргумента на министъра и обясни, че на 6 май парадът бил превърнат в своеобразно шествие. Реално НСО деактивирали според него личното оръжие на военнослужещите, участвали на парада на 6 май.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във