Параграф22 Daily

§22 Новини

Смъртни заплахи за шефа на BBC Тони Хол след уволнението на Кларксън

Британската полиция разследва смъртните заплахи, отправени към генералния директор на BBC Тони Хол след решението му да уволни водещия на „Top Gear“ Джеръми Кларксън, пише британският таблоид The Daily Mail - един от рупорите на средната класа на Острова. От Скотланд Ярд съобщиха, че разследват заплахите, постъпили по адрес на Хол, след като е потвърдил, че договорът на Кларксън няма да бъде подновен в края на март заради физическа саморазправа с продуцент.

Според изданието, домът на Хол е под денонощна охрана след получените заплахи.

Миналата седмица ВВС реши да не подновява договора на Кларксън, който изтича в края на март. Причина за решението бе конфликтът на водещия с продуцент, случил се на снимачната площадка и избухнал заради липсата на топла храна. Компанията също преустанови излъчването на предаването.

По информация на неделното издание - The Mail on Sunday, електронното писмо със заплахата е пристигнало на пощата на BBC само няколко часа след взимането на решението за уволнението на Кларксън. Ръководството на корпорацията смята заплахата за реална и се е обърнала за съдействие към полицията. "В сряда в извънреден ред бе създадена група от осем членове за охрана на генералния директор на ВВС", съобщава източник от британските сили за сигурност.

По данни на вестника, за сигурността на Хол и съпругата му се грижат бивши командоси, които взимат по 450 долара на смяна.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във