Параграф22 Daily

§22 Новини

Снимките, открити в арестувания човек на Божков, са пуснати в медия преди да бъде протоколирано?

Снимките, открити по време на акцията срещу човек на хазартния бос Васил Божков, са били пуснати в жълт сайт, близък до властта, преди този факт да бъде записан в протокола за изземване. Това съобщиха за Фрог нюз източници, присъствали на операцията в дома на адвокат Славчо Марков.

В момента Марков е в ареста с обвинение за участие в ОПГ за убийства и изнасилвания заедно с Божков и още няколко човека. Според държавното обвинение Славчо Марков е свързан със заснемането на наблюдаващия делото прокурор Ангел Кънев от Специализираната прокуратурата.

Според адвокати, запознати с делото, пликът със снимки вчера умишлено е бил подхвърлен от проверяващи. Обвинители пък контрират съвсем очаквано, че това е защитна теза. Подробности за обвинението, обаче могат да се разберат едва утре, когато специализирания наказателен съд ще гледа мерките за задържане. Ако се окаже вярна информацията, че снимките, открити при Славчо Марков, са цъфнали в конкретен сайт по-рано преди описването им в протокола, това ще докаже отдавна ширещи се съмненията за задкулисни обвързаности между конкретни медии и съдебната власт. По тази причина в адвокатските среди зрее огромно възмущение.

Освен Марков, в ареста са натикани още Веселин Балтов, който е шефът на охраната на Васил Божков и Емил Кабакчиев, който е управител на детективска агенция, за която се смята, че е близка до бизнесмена, укриващ се в Дубай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във