Параграф22 Daily

§22 Новини

Собственици спечелиха всички дела за "Бедечка", заведоха нови срещу Общия устройствен план

Всички дела на собственици срещу подробния устройствен план на парк „Бедечка“ в Стара Загора приключиха в тяхна полза, а някои от тях вече са завели нови и срещу Общия устройствен план. Това съобщи пред Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.

Подробният план ще бъде преработен в частта му, която касае имотите им. „Ще го внесем тогава за гласуване в Общинския съвет, така че да можем да отговорим на решенията на върховния административен съд. Тези имоти ще останат отново за озеленяване, те няма да бъдат застроени, но според решението на съда не могат насилствено да бъдат обединявани. Т.е. ще останат като голям имот за озеленяване“, обясни кметът и допълни, че проектантите вече работят по ПУП-а.

По думите на кмета собственици на имоти в района на река Бедечка са се възползвали и от новата законова възможност да обжалват Общия устройствен план. „В момента имаме заведени 7-8 дела в Административния съд в Стара Загора и сме упълномощили адвоката на „Запазете Бедечка“ за представлява общината като ответник по тях“, допълни Живко Тодоров. . 

Facebook logo
Бъдете с нас и във