Параграф22 Daily

§22 Новини

Собственик на телевизия получи ефективна присъда за присвояване на над 1 млн. лева

Собственикът на кабелната телевизия "ТВ САТ КОМ" Красимир Кирев е получил четиригодишна ефективна присъда за присвояване от Пловдивския районен съд. Това става ясно от съдебното решение, публикувано на сайта на съдилището, пише БТА.

Според обвинението, той е присвоил 1,06 млн. лв. от фирмата "Цифрова кабелна компания" ООД, в която е бил съдружник с равни дялове с Иван Гологанов. Парите са му били поверени да ги пази и  управлява, посочват магистратите. Преди години Кирев и Гологанов чрез общата си фирма бяха  съсобственици на един от пловдивските кабелни оператори, като предоставяха кабелна телевизия и интернет на абонати в Пловдив,Асеновград, Куклен и села от региона. След конфликт между  двамата, Гологанов и Кирев разделиха бизнеса си и създадоха отделни компании, с които и до днес предоставят същите услуги на клиенти в Пловдив и областта. Раздялата на съдружниците бе придружена от рязане на кабели и взаимни жалби един срещу друг в икономическа полиция и прокуратурата.

Според решението на Районния съд в Пловдив, Кирев ще изтърпява присъдата си при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Магистратите го лишават и от правото да бъде управител и ръководител в търговско дружество, както и да  упражнява търговска дейност.

Присъдата подлежи на обжалване в15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

Потърсен за коментар, Красимир Кирев не отговори на мобилния си телефон.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във