Параграф22 Daily

§22 Новини

Собственикът на дупнишката фирма за отпадъци излиза на свобода срещу 10 000 лева

Собственикът на дупнишката фирма, чиито отпадъци се запалиха и нанесоха сериозни щети по виадукта на автомагистрала "Струма", излиза на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева, постанови Районният съд. Кольо Илиев беше доведен от болницата с охрана от Съдебна полиция.

Съдът определи десетдневен срок за внасяне на паричната гаранция, считано от днес. Магистратите взеха предвид личността на обвиняемия и неговото чисто съдебно минало, както и това, че извършеното от него престъпление не е тежко, здравословното състояние на обвиняемия и възрастта му. Мъжът е на 67 години.

Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжния съд в Кюстендил в тридневен срок.

Кольо Илиев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че от неустановена дата до 5-и февруари тази година в землището на град Дупница е управлявал отпадъци от разнородни материали с неустановен към момента вид и произход не по установения ред и с това е създадена опасност за живота и здравето на другиго или са причинени немаловажни вреди за околната среда.

Същевременно дружеството "Феникс ресурс" е в принудителен престой и 37-те работещи във фирмата нямат яснота дали ще бъдат съкратени или ще продължат да работят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във