Параграф22 Daily

§22 Новини

Собственикът на ТЕЦ-Шумен обжалва отхвърлянето на оздравителната програма

Собственикът на шуменската Топлофикация Димитър Димитров обжалва решението на кредиторите, с което не е приета оздравителната програма на дружеството. Жалбата е подадена в съда, очаква се в 14 дневен срок страните да бъдат призовани.

Според Димитров, при отхвърлянето на оздравителната програма от местната магистратура, не са били посочени мотиви. „Считаме, че решението е незаконосъобразно и ще се ощетят кредиторите", коментира Димитров. Той посочи, че ако имуществото на Топлофикация се разпродаде кредиторите ще получат около 2 млн. лв., а не 7 млн., както предлага програмата.

Димитър Димитров закупи шуменския ТЕЦ с идеята да се използват абонатните станции, за да се изгради локално парно отопление на газ. Заради старите дългове към „Булгаргаз”, които достигнаха над 20 млн. лв, беше започната процедура по обявяване на несъстоятелност на дружеството. След дълги съдебни битки тя все още не е финализирана.

„Въпреки това синдникът, назначен от „Булгаргаз”, пристъпва към действия за смяна на охранителните и заключващите системи на сградите”, алармира Димитров. Според него подобни действия биха могли да се определят като самоуправство.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във