Параграф22 Daily

§22 Новини

Социалист разкрива как става подмяната на вота у нас

Членът на Изпълнителното бюро на БСП Крум Зарков, проведе среща в централата на партията с ръководителя и членове на Мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа /ОССЕ/, която ще осъществи мониторинг на предизборния и изборния процес в България във връзка с предстоящия на 4 април вот. Той приветства присъствието и дейността на мисията международни наблюдатели в България като изключително важни, с оглед сложната обстановка, в която се намира страната.

Зарков изрази съжаление обаче че, както и в последните единадесет години, ставаме свидетели на точно обратното – на опити за изкривяване на общественото мнение, на сериозно обществено недоверие в държавните институции и същевременно на тежки манипулации и на нови изборни схеми, които са предпоставка за опорочаване на честността на вота.

Той даде примери със схемата за купен вот чрез оранжеви маски в Мъглиж, както и безогледното използване на държавен административен и финансов ресурс от страна на българския министър-председател и неговите министри в кампанията - грубо нарушение на българските закони в период на предизборна кампания, за което са сезирани ЦИК, СЕМ и международни организации.

Facebook logo
Бъдете с нас и във