Параграф22 Daily

§22 Новини

София осъмна с колаж на Бойко Борисов на тема Корупция

Софийските улици осъмнаха с плакат на премиера Бойко Борисов, на който пише "корупция". Не е известно кой е поставил плаката, но е ясно, че чрез него се цели да се повдигне въпроса за корупцията, информира Евроком. Въпросният плакат е поставен на кръстовището между ул. Граф Игнатиев и бул. Васил Левски. Към момента не знаем на кои места има още. Предстои да видим дали ще бъде премахнат.

Върховната касационна прокуратура е изпратила в Специализираната прокуратура материали, получени от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ). Предоставените данни се отнасят до разследване относно потенциална измама и закононарушения при изпълнение на Споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по фонд „Вътрешна сигурност“ за закупуване на превозни средства за нуждите на Министерството на вътрешните работи.

След анализ и преценка на относимостта, с постановление на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура, получените материали от ОЛАФ са обединени към материалите по дело, свързано с разследване на възможна „търговия с влияние".

А междувременно протестите продължават всяка вечер. Във вчерашния ден от инициативата "Правосъдие за всеки" протестират вече за 19-и път пред Съдебната палата в София.

Facebook logo
Бъдете с нас и във