Параграф22 Weekly

§22 Новини

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Волен Сидеров

Днес Софийска градска прокуратура(СГП) внесе в Софийски градски съд(СГС) обвинителен акт срещу Волен Сидеров. Той е обвинен, за това че на 6 януари 2014 г., на борда на полет по маршрут София-Варна и на летище - Варна, в условия на продължавано престъпление е извършил три деяния, осъществяващи състав на едно и също престъпление. Сидеров е осъществил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Те се отличават по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, както и със съпротива срещу орган на властта.


Първо, с хулиганското си поведение Сидеров е предизвикал скандал и е отправил обидни реплики към френската гражданка Стефани Дюмортие;


Второ, при извозване на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е извършил горепосочените действия, като е предизвикал скандал с Димитър Бахнев. Крещял му е, блъскал го и се е опитал да го ритне и удари


и трето, в зоната на летищния терминал и на паркинга на Летище - Варна, Сидеров е продължил да се държи непристойно. Крещял, отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията.


Деянието е било придружено със съпротива срещу орган на властта - Милен Кателиев и Недко Недев (служители към 03 РУП-Варна), които изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред - престъпление по чл. 325 ал.2 пр.1, пр.3 и пр.4 вр. ал.1 вр. чл. 26 ал.1 НК.


Сидеров е обвинен и затова че на 06.01.2014 г., на Летище - Варна, причинил на изпълняващия служебните си задължения полицай Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула, като му нанесъл удар с юмрук - престъпление по чл. 131 ал.2 , пр.4, т.4 вр. чл. 130 ал.2 Н.

Facebook logo
Бъдете с нас и във