Параграф22 Daily

§22 Новини

Сотир Цацаров поиска от ВСС да отстрани военен прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на майор Адалберт Кръстев – прокурор от военноокръжна прокуратура - София, заради водено срещу него разследване за извършено документно престъпление, съобщиха от държавното обвинение.

На 24 априил 2015 г., Адаблерт Кръстев е привлечен като обвиняем за това, че на 5 декември 2014 г. в София, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, съзнателно се е ползвал от документ с невярно съдържание – карта за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във вр. с чл. 312 ал.1 от НК.

На 8 септемвври 2014 г . прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА – София, където е било открито заболяването му и е изготвена епикриза. Назначено е било лечение, а на 30 октомври 2014 г. от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 % трудова неработоспособност.

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА – МБАЛ София и решение на ЛКК. Този документ с невярно съдържание Кръстев е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители.

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение “Подписка“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във