Параграф22 Weekly

§22 Новини

Сотир Цацаров ще подпише споразумение с Федералната прокуратура на Кралство Белгия

По покана на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров на 22 април 2014 г. у нас пристига на двудневно официално посещение федералният прокурор на Кралство Белгия Фредерик ван Леюв.


По време на визитата ще бъде подписано Споразумение между прокуратурите на двете държави за сътрудничество в областта на организираната престъпност. Документът обхваща създаването на временни смесени екипи за целите на разследването, взаимопомощ по правни или практически въпроси, както и тенденции, възникнали при обмен на молби за правна помощ.


Споразумението предвижда разработването на по-ефективни стратегии и методи за борба с организираната престъпност, както и обмен на информация за нововъзникнало национално законодателство в областта на наказателното право.


В рамките на визитата са предвидени официални срещи с вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, с Представляващия ВСС Соня Найденова и други членове. Предвидени са срещи с прокурори от ВКП, както и посещение в Апелативната специализирана прокуратура.

Facebook logo
Бъдете с нас и във