Параграф22 Daily

§22 Новини

Созопол погва длъжниците си, продават активи на две фирми

Частен съдебен изпълнител изнесе на публичен търг активи на фирмите „Доби 56“ ООД и „Аркадия Сървис“ заради непогасени задължения към общинската хазна. Община Созопол е предприела стъпки, за да си събере просрочени вземания от длъжници, става ясно от регистъра на частните съдебни изпълнители. Тази сутрин на публична продан бяха извадени 4 парцела – в местността „Алепу“ на обща стойност над 800 хил.лева, както и търговско помещение в комплекс „Санта Марина“ за 240 хил.лева.

Задълженията към общината не са в този размер, но юристите на администрацията са инициатори на публичната продан, защото дълговете са просрочени от години и има реална опасност да бъдат отписани, ако не се предприемат необходимите законови мерки.

Най-сериозно е положението с фирма „Доби 56“ ООД. Четири имота на дружеството в местността „Алепу“ или общо 18 дка са обявени за продан срещу 800 хил.лева. Длъжникът е собственост на Борислав Дуков, но до миналата година управител и собственик на голяма част от дяловете на компанията е бил Стефан Цветков Кънев.  „Доби 56“ ООД има наложени два запора – от банка ДСК и „Рем груп“ ЕООД.

Другият длъжник е бившият търговец на ток „Аркадия сървис“ на Николай Вузев, екс зам.-министър на търговията от кабинета „Беров“. Компанията оперираше в сферата на енергетиката – продаваше ток на свободния пазар и просперираше. По-късно обаче фирмата се срина и днес е сериозно задлъжняла. Затова 240 кв.м. търговско помещение в комплекс "Санта Марина" е извадено на публична продан срещу 240 хил.лева.

Продажбата на имотите на длъжниците е част от политиката на Община Созопол за събиране на просрочените задължения. Администрация изготви кризисен финансов план, който изпълнява стриктно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във