Параграф22 Daily

§22 Новини

Созополци искат да се разследва общинското участие в строежа в Алепу

Близо 30 жители на община Созопол се събраха на протест пред недовършения строеж в защитената местност Алепу. Протестиращите изразиха възмущението си от действията на контролните органи, които по думите им  представят строежа като подпорна стена на свлачище с видими белези за строителство на хотел.

Според бивш представител на общинската администрация Анастасия Порожанова, поредица от опорочени процедури е довела до прехвърлянето на общинска земя в частни дружества. Протестиращи поискаха прокуратурата да разследва не издаденото строително разрешително на обекта, а начина, по който общината участва с апортна вноска от 29 декара общинска земя, която по-късно е станала частна.

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на укрепването на свлачището на плажа Алепу край Созопол, съобщи за БНР началникът на ДНСК арх. Иван Несторов. Той обясни, че в правомощията на строителния контрол е да установи дали има отклонения от одобрения проект. Резултатите от проверката се чакат до 7 дни.

Преди дни за разследване на издаденото разрешително за строеж призова лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като посочи, че на мястото, където се изгражда бетоновата конструкция според него свлачище няма и никога не е имало.

Facebook logo
Бъдете с нас и във