Параграф22 Daily

§22 Новини

СпАНС отмени отстраняването на кмета на Костенец Радостин Радев от длъжност

Апелативният специализиран наказателен съд отмени определението на спецсъда от 3 септември, с което обвиняемът кмет на Костенец Радостин Радев бе отстранен от длъжност и остави без уважение искането на прокуратурата.

Радостин Радев е привлечен към наказателна отговорност по две обвинения. Първото за длъжностно присвояване на 22 137 лева, а другото - за активен подкуп. В качеството му на длъжностно лице той обещал 30 000 лева на общински съветник, за да гласува по определен начин на предстояща сесия на Общинския съвет.

Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно измени мярката му за неотклонение в „Домашен арест“. На 29 август 2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд определи на Радев парична гаранция от 70 000 лева.

През декември 2018 г., кметът Радев бе обвинен в това, че в условията на продължавано престъпление, на два пъти поискал и получил сумата от 22137 лв. от касата на общинско предприятие за дърводобив и я присвоил за себе си. По това производство той се разследва и за безстопанственост, наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция“ в размер на 50 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във