Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецченгета удариха циганска махала заради взломни кражби

Специализирана полицейска акция в Камено завърши с арестуването на петима мъже с криминални регистрации. Те са на възраст от 17 до 61 години. Основната цел на операцията е установяване на незаконно пребиваващи лица без гражданска регистрация, както и на извършители на взломни кражби от части имоти. В нея са участвали служители от „Специализираните полицейски сили" при ОДМВР - Бургас и Районно управление - Камено.

Проверени са над 50 частни домове и близо 100 души. Не са констатирани нарушения на Закона за гражданската регистрация, уточниха от полицията.

Разкрита и документирана е взломна кражба от частен дом в Камено на бензинов моторен трион за рязане на дърва. Извършителят е 43-годишен обитател на ромската махала.

Разкрита е кражбата на сумата от 1 170 лв. от къщата на 84-годишен старец. За нея стоят 34 годишната С.В. и 10-годишната й дъщеря, и двете от Камено. Откраднатите пари са намерени и върнати на собственика срещу разписка.

При операцията е установена извършителката на кражбата на чифт златни обеци, извършена в края на юли хотелска стая в Свети Влас.

При проверките на две къщи са намерени цигари без бандерол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във