Параграф22 Weekly

§22 Новини

Специализираният наказателен съд издаде пет ефективни присъди

Специализираният наказателен съд постанови ефективни присъди за петима участници в трансгранична организирана престъпна група, създадена с цел скиминг престъпления, съобщиха от Специализираната прокуратура. Досъдебното производство бе образувано от Специализираната прокуратура през май 2012 г. и бе внесено в съда с обвинителен акт на 16 юли 2013 г. Съдействие в разследването на СП срещу престъпната група бе оказано от Сикрет сървис - САЩ.


Първоинстанционният съд постанови 8 години лишаване от свобода за ръководителя на групата Ивайло Петров. Георги Георгиев получи 3,6 години затвор, Любомир Асенов и италианският гражданин Лукас Пиеручи - по 4 години затвор и Красимир Митов - 1 година лишаване от свобода.


В хода на съдебния процес бе доказано, че групата се е занимавала с производство, пласиране и използване на технически средства за манипулиране на АТМ и ПОС устройства и източване на средства от кредитни и дебитни карти на български и чужди граждани от САЩ, Аржентина, Украйна, Русия и други.

Facebook logo
Бъдете с нас и във