Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецоперация на Пътна полиция за безпроблемно пътуване през почивните дни

От днес до 19.00 часа на 7 септември - първия работен след поредицата от три почивни дни, Пътна полиция ще проведе специализирана операция, насочена към поддържането на безопасност на движението по пътищата. Очаква се трафикът да е значително натоварен заради прибиращите се както от морето, така и от Гърция курортисти, коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“ на ГДНП.

Създадена е организация за регулиране и подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. Приоритетно ще се контролират скоростните режими, ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. При необходимост екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението. Ангажиран  е целият наличен състав на Пътна полиция.

Гл.инспектор Близнаков припомни, че със заповед на АПИ е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, както и в района на Кресненското дефиле. Предприет е много стриктен контрол  на скоростта - по основните пътни направление той ще се осъществява чрез  движение в  транспортния поток, точките за разполагане на технически средства ще се променят  динамично.

В столичната Пътна полиция също са взети необходимите мерки, увери комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция“ – СДВР. В петък и в събота, както и в понеделник, когато се очаква масовото прибиране към столицата, на всички входно-изходни артерии на София ще бъдат поставени екипи на Пътна полиция, които да подпомагат движението. Ще има и мобилни екипи, които ще се движат в транспортния трафик и при установяване на агресивни водачи, те ще бъдат  извеждани, за да не се създават  предпоставки на пътно-транспортни инциденти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във