Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецоперация се провежда в населени места от община Асеновград

Екипи на РУ - Асеновград, пловдивският сектор „Специализирани полицейски сили“ и Зонално жандармерийско управление участват в спецакция на територията на Община Асеновград днес. Тя се провежда като част от мерките на ОДМВР-Пловдив за цялостно обезпечаване на обществения ред и сигурност в областта. Целта на акцията е превенция и противодействие на конвенционалната престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения с особено внимание към малките и отдалечени населени места.

В рамките на деня униформените ще работят на територията на Асеновград и Садово и селата Селци, Боянци, Болярци, Поповица и Караджово. Те ще следят за спазване на изискванията, свързани с българските лични документи и адресната регистрация, както и на разпоредбите в Закона за частната охранителна дейност и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Акцент имат и проверките на униформените за установяване на обявени за издирване лица и автомобили,  незаконното съхранение и разпространение на наркотици и акцизни стоки, престъпленията против горското и селското стопанство.

За подобряване на безопасността на движението и намаляване на пътния травматизъм е засилен и контролът над водачите за правоспособност, употреба на алкохол или упойващи вещества, техническа изправност на автомобилите и валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Към 12 часа днес общо са проверени 181 души, 97 моторни превозни средства и 33 търговски обекта. За констатирани административни нарушения са съставени актове: по ЗБЛД – 3; по ЗДвП – 8; един по Кодекса за застраховането. Глобени с фиш са 18 водачи. Предварителни проверки за престъпление по чл. 234 от НК са започнати във връзка с открити малки количества тютюн и цигари без платен акциз на частен адрес в село Болярци и в магазин в село Караджово.

Facebook logo
Бъдете с нас и във