Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецоперация срещу конвенционалната престъпност в Сливенска област

Специализираната операция е проведена в края на миналата седмица от служители на РУ-Сливен, под надзора на Окръжна прокуратура. В хода на полицейските действия са разкрити множество престъпления срещу собствеността, заявени от началото на месеца. Извършителите са установени и задържани.

22-годишнен жител на село Гергевец, с криминалистически регистрации, е задържан в района на общинския пазар в град Сливен. Установено е, че на 11 октомври той е проникнал в заведение за бързо хранене в центъра на Сливен и откраднал метален шкаф с намиращи се в него 50 лева на монети. Мъжът е направил самопризнания.  Във ферма за животни в село Крушаре униформените арестували 37-годишен, също с множество криминалистически регистрации, който на 30 септември е проникнал в частен имот в селото и е извършил кражба на сумата от 300 лева.

В рамките на операцията са задържани и извършители на кражби на 2 мобилни телефона и на сумата от 340 лева от частен дом в град Сливен. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми. Разкрита е и кражба на три тротинетки от детска градина в областния град. Извършителите са непълнолетни, предстои предаването им на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни  за отношение.

По време на операция са извършени проверки в районите на учебните заведения в град Сливен за установяване на случаи на разпространение и употреба на наркотични вещества, извършен е контрол на лица с криминални прояви и проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във