Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецоперация в София-област разбива схеми за търговия с гласове

Специализираната полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство, която се провежда на територията на София-област, засега отчита 16 задържани, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. Операцията започна тази сутрин на територията на цялата област, в нея участват служители на областната дирекция и 11-те районни управления в състава ѝ, съвместно с екипи на жандармерията.

Операцията е за превенция на нарушенията на изборното законодателство. Паралелно с това полицейските действия са насочени и към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност, осигуряване на добър обществен ред и пътна безопасност.

Обект на контрол са лица, моторни превозни средства, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и др. Извършват се активни проверки по придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.

Полицейска операция се провежда и в Плевен днес. Вчера акции имаше в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във