Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецпрокуратурата изпрати полиция на акция в БФС

Екипи на МВР влязоха в сградата на БФС в квартал "Бояна". Засилено полицейско присъствие има и в сградата на ул. „Иван Асен II“. По информация на БНР разследването, по което се работи, е свързано със съмнения за злоупотреби при изразходване на публични средства, свързани с детския футбол - при наемането на спортни бази и закупуването на екипи за детски футболни отбори.

Разследването се води от Икономическа полиция и е от няколко месеца.

Това е втора подобна акция в базата на БФС в Бояна за малко повече от месец, като на 15 октомври около 30 служители на ГДБОП прекараха около два часа в сградата, за да изземат документи от там. Това се случи по-малко от час след като дългогодишният президент на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, след като бе призован да го стори от премиера Бойко Борисов. Тогава беше претърсен и старият офис на БФС на улица "Цар Иван Асен II" в центъра на града.

В последствие стана ясно, че акцията е била свързана с разследване за манипулация на изхода на мачове от българското първенство от страна на съдиите като това доведе до оставката на председателя на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във