Параграф22 Weekly

§22 Новини

Спецпрокуратурата подхвана Джуката и Жабата

Спецпрокуратурата подхвана бандата на Джуката и Жабата. 19 души се сдобиха с обвинение за участие в престъпна наркогрупа, действала на територията на София.Именно Виктор Боцев - Джуката и Габриел Боцев - Жабата са сочени за тартори на групата. От прокуратурата поясниха пред BNews, че тази акция няма нищо общо с последните, свързани с герберът Орлин Алексиев и Столична община.


Десет от членовете на групата са задържани на 26 февруари при спецперация на столичната полиция. Трима от групата, сред които и самият Виктор Боцев, са в неизвестност и са обявени за издирване. Останалите 6-има, сред които е другият престъпен бос - Габриел Боцев, са в ареста с наложени от съда постоянни мерки за неотклонение "Задържане под стража" по други досъдебни производства.


Според събраните до момента доказателства, групата е действала от септември 2012 г. На 26 февруари на различни адреси в София са намерени и иззети големи количества наркотици. Установени са два склада за дрога на престъпната организация, в които са открити значителни количества хероин и амфетамини, както везни, пликчета и готови дози, предназначени за черния наркопазар. Сред задържаните има три жени, сред които са и съпругите на Виктор и Габриел Боцеви.


В момента в спецсъда срещу братята се водят две други дела за разпространение на наркотици. Повечето от участниците в ръководената от тях нова престъпната структура са осъждани или с висящи дела.


За седем от задържаните участници в групата Специализираната прокуратура ще поиска постоянен арест, а за трима парични гаранции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във