Параграф22 Daily

§22 Новини

Спецсъдът ще гледа делото срещу групата на Йоско Костинбродския

Специализираният наказателен съд ще гледа делото срещу групата на Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. Той и още четирима души са подсъдими за организиране и ръководене на престъпна група, създадена с цел убийства. По делото, на предишни заседания, показания вече даде шефът на ФК "Славия" Венцислав Стефанов, който разказа за отвличането на сина му преди 11 години. Той получил обаждане да приготви 1 250 000 лв. (620 000 евро) и заръка да не се обажда на никого. Той изпълнява всички техни указания, занася парите лично. Похитителите му казали: "До 2 часа да чака да му кажат откъде да вземе сина си". И така до днес… синът му го няма. На предишно заседание в спецсъда с охрана дойде и Кирил Киров – Киро Японеца. Охраната му бе назначена в края на месец януари, след като той заяви, че се страхува от покушение.

Пред магистратите той разказа, че две групи са искали да го убият през 2003 г. и щели да си поделят 300 000 – не стана ясно обаче лева ли, или евро. Японеца говори тогава за опита за покушение срещу него и посочи именно Йоско като извършител. Като свидетел по това дело беше разпитан и Боян Петракиев – Барона. Той съобщи, че Младен Михалев - Маджо пратил в сак половин милиона евро на Йоско по него. Парите били предназначени да се плати откуп за сина на Венцислав Стефанов.

По делото бе разпитан още и братът на Кирил Киров - Японеца, Стефан Киров, който разказа, че срещу брат му са извършвани три покушения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във