Параграф22 Weekly

§22 Новини

Спипаха 11 хил. литра контрабанден алкохол

Служители на Областната дирекция на МВР-София иззеха11 000 литра контрабанден алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.


Служителите на областната дирекция реагирали светкавично на сигнал, подаден на 9 май от Агенция „Пътна инфраструктура”. Минути преди това екип на агенцията е извършил проверка на влекач „Волво” с кюстендилска регистрация и полуремарке, засечен в самоковското село Клисура, при която констатирал несъответствие между действително измереното тегло и отразеното в предоставените документи за товар на транспортираната стока.


Последвала и щателна проверка на товарния автомобил от пристигналите на място служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОД МВР-София и колегите им от РУП-Самоков. В хода й, под легално превозваната натрошена царевица те открили пластмасови контейнери с общо 11 000 литра спирт – 96.5% градуса, без необходимите документи и без акцизен бандерол. След оглед на място 11-те контейнера със спирт са предадени за съхранение на митническите служители.


50-годишният шофьор от Кюстендил, регистриран за предишни подобни прояви, е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във