Параграф22 Daily

§22 Новини

Спипаха 48 кг екстази за над 1,2 млн. лева

Служители на митнически пункт Малко Търново пресякоха опит за трафик на голямо количество таблетки "екстази" в Турция. В туристически автобус са били задържани четири кашона с общо 48,075 кг цветни хапчета с лого. Резултатите от извършеното лабораторно изследване доказват, че иззетите таблетки са "екстази". Над 1,2 млн. лв. е стойността на заловената пратка по цени за нуждите на съдебната система.


Таблетките са били укрити в багажното отделение на туристически автобус, пътуващ по редовна линия от България до Турция. На българския граничен митнически пункт в Малко Търново шофьорът и всички пътници са обявили, че не пренасят нищо за деклариране. При последвалата рутинна митническа проверка, митническите инспектори откриват в багажното отделение на автобуса четири кашона, които според обясненията на шофьора съдържат употребявани авточасти за ремонт в Турция. При отварянето на кашоните се оказва, че са пълни със сини и сиволилави на цвят таблетки с лого на лале.


Задържан е шофьорът на автобуса - турски гражданин. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 242 ал.4 от Наказателния кодекс, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас. Работата по случая продължава съвместно със служители от ДАНС под надзора на Окръжна прокуратура Бургас.


Само в рамките на месец, митническите служители на Малко Търново са пресекли три опита за нелегален трафик на наркотици и прекурсори. При предишните два случая бяха задържани 11,087 кг таблетки, съдържащи прекурсора псевдоефедрин и 15,585 кг хероин.

Facebook logo
Бъдете с нас и във