Параграф22 Daily

§22 Новини

Спипаха голямо количество нарязани кутии за цигари с логото на световно известна марка

Голямо количество нарязани кутии за цигари с логото на световно известна марка са иззети при съвместни действия на митнически и полицейски служители, съобщи МВР.

На 18.09.2020 г., около 21 часа, на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат е спрян за проверка на изход от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че превозва хартия. Митническите служителите установяват, че превозното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг е пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари към ГДБОП е организирана последваща проверка в склад на спедиторска фирма във вътрешността на страната.

На 19.09.2020 г. служители от служители от отдел Икономическа полиция и от отдел Митническо разследване и разузнаване - Югозападна откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари подготвени за изпращане.

Всички опаковки са задържани заради съмнение, че се превозват в нарушение на Регламент (ЕС) № 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая е уведомен притежателят на марката. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във