Параграф22 Daily

§22 Новини

Спипаха наркогрупа в София

Полицията е разбила група за трафик на наркотици при специализирана операция nbsp;nbsp; nbsp;късно снощи в София. Задържани са 9 кг хероин и 7 души. bdquo;В столичния квартал bdquo;Овча купел и по протежението на бул. bdquo;Тодор Александров късно снощи бяха задържани 9 кг хероин и 7 души, членове на организирана престъпна група, занимаваща се с наркотрафик, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Групата е била специализирана в разпространението на кокаин, хероин и амфетамини. bdquo;Наркотиците са били открити при извършен обиск, претърсване и изземване на автомобил, паркиран на платен паркинг на бул. bdquo;Тодор Александров. Хероинът е бил разпределен в 17 пакета, скрити в специално пригоден тайник между багажника и резервната гума, като тайникът е бил обвит с фолио, за да не може да бъде разкрит от скенер и рентген. Лидер на групата е криминално проявеният Димитър - Сачмата от Хасково, който е осъждан за предумишлено убийство и наркоразпространение в Република Турция, откъдето е освободен през август 2011 година. Голяма част от членовете на групата са криминално проявени и съпричастни към наркоразпространението, заяви Цветан Цветанов.


Министърът на вътрешните работи уточни, че разкритата група е съпричастна към други количества наркотици, открити и конфискувани от полицията през тази година. Полицията разполага с доказателства, че хероинът е бил предназначен за разпространение в Западна Европа. Това показва и начинът на укриване на наркотика в лекотоварния автомобил. Процесуално-следствените действия продължават.

Facebook logo
Бъдете с нас и във