Параграф22 Daily

§22 Новини

Спипаха пловдивчанин, направил нарколаборатория в дома на родителите си

Мъж е задържан за притежание и производство на дрога. Във вторник, в хода на акция срещу незаконното разпространение на наркотици, служители от полицейското управление в Хисар извършили проверка в необитаема вила в землището на пловдивското село Песнопой. На тавана униформените заловили 38-годишния пловдивчанин Иван Иванов в момент на отделяне на листната маса от общо 120 полуизсушени растения от вида на канабиса.

В помещението било открито и голямо количество накъсани съцветия. Иван е избрал необитаемата вила на случаен принцип, за да произвежда дрогата. Редовно е ходел там и е садил забранените растения. Мъжът направил самопризнания за незаконната си дейност и посочил място, в близост до имота, където бил отгледал наркокултурата.

Същият ден е била претърсена къщата на родителите на Иван в карловското село Пролом. Майката Надежда и бащата Иван се стресирали от обиските. Те не предполагали с какво престъпна дейност се занимава синът им. От къщата в Пролом служителите иззели плик със суха листна маса, 7 туби листен тор и електронна везна, скрити в стаята на мъжа.

Официално той живее в Пловдив, но често си ходи в родната къща. След изготвена експертна справка е установено, че иззетото вещество е марихуана с общо тегло 5 килограма. По случая е образувано бързо производство под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив. С прокурорско постановление извършителят е задържан в ареста за срок до 72 часа. Местни хора разказаха, че Иван Иванов е безработен, не е семеен, от години се знае в Пролом, че е накрозависим. Разследващи съобщиха, че преди години е лежал в затвора. Според тях производството на такова количество не е за лична употреба, а за продан с цел печалба.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във