Параграф22 Daily

§22 Новини

Според адв. Ирен Савова пожарът в къщата й е умишлен

Има всички данни да се счита, че пожарът е умишлен – намерена е още една туба със запалително вещество на покрива на къщата при гасенето на огъня, обясни в предаването "Тази сутрин“ адвокат Ирен Савова. По думите й пожарът не е случаен, а е иницииран.

Тя е адвокат по делото "Иванчева" - представлява нейната заместничка Биляна Петрова. Защитава и държавата в съдебната битка за царските гори. Една трета от покрива е засегнат при пожара, както и вторият етаж на къщата. Трябва да се върнем на това какво правят институциите и защо тези престъпления срещу адвокати не са разкривани. И защо прокуратурата бездейства по отношение на това, което се случва, коментира Ирен Савова.

Висшият адвокатски съвет застана зад колегата Савова, посочи и адвокат Валя Гигова. Тя коментира, че посегателството срещу конкретен адвокат, всъщност е посегателство срещу цялата адвокатура. „Адвокатурата е призвана да брани чужди права пред съда, ако няма адекватна защита на защитниците, няма как гражданите да осъществяват собствените си права“, отбеляза адвокат Гигова.

Адвокат Ирен Савова припомни, че в нейни автомобили са били открити монтирани проследяващи устройства преди време. След пожара вчера, запис от камери показал прилика между хората, които са монтирали тези устройства, и младежа, който се качва на покрива на подпалената къща, обясни Ирен Савова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във