Параграф22 Daily

§22 Новини

Според Бойко Борисов днес само в Европа са загинали 30 хиляди от коронавируса

Днес е ден на храбростта. Всички, които бяха на първа линия срещу коронавируса, са храбри. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на живо излъчване в профила му във „Фейсбук“.

Той обясни, че тези, които са на първа линия, ще продължат дълго да работят. „За съжаление още дълго ще работят на първата линия, защото днеска имаме антирекорд на фона на едно одушевление – 30 хиляди загинали днеска от коронавируса в Европа. Аз не знам военните имат ли статистики – какво значи да се даде примерно 30 хиляди жертви жива сила от армия, ако воюва. Това ще се водят най-кръвопролитните сражения, със загинали 30 хиляди. Толкова са днеска само“, обясни Борисов, който наблюдава упражнения на военнослужещи от специалните сили на полигона край село Црънча.

Премиерът припомни, че днес ще заседава Европейският съвет. Темата с коронавируса щяла да се дискутира и от Европейската народна партия. "Днеска е рекорд по починали в Европа - 30 хиляди души", натърти още веднъж Бойко Борисов.

Изнесената информация за загиналите в Европа обаче не кореспондира с данните от сайта Worldometers, който публикува постоянно актуална статистика. Към момента днес загиналите по целия свят от коронавируса Covid-19 са 484, показват числата там. А вчера починалите пак по цялото земно кълбо са били 5787. Не стана ясно откъде Борисов разполага с данни за 30 хиляди умрели днес само в Европа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във