Параграф22 Daily

§22 Новини

Според Иван Гешев, Бойко Борисов бил разпитан за "нещо свързано с корупция, снимки... и така нататъка..."

Общо 3 проверки са "висящи" във връзка със събитията около министър-председателя Бойко Борисов: снимките и видеото с нощното шкафче, гласа, който говори, че е "лесно да си прост" и за евентуалните имоти в Барселона. Така отговори в парламента на въпрос, зададен му от депутата Явор Божанков (БСП), главният прокурор Иван Гешев, който представя дейността си за 8-месечието пред Правната комисия в парламента, съобщава репортер на Банкеръ.

Отговаряйки на въпроса на левия депутат, обвинител №1 пренебрежително нарече историята "нещо свързано с корупция, снимки.. и така нататъка... записи". Така се разбра (вече известното) че едната проверка за снимките се води в СГП. Воденото пък от прокурор Боряна Бецова досъдебно производство касаело основно как са се появили въпросните кадри.

Втората преписка била разпределена на Специализираната прокуратура, след като Христо Иванов внесе официален сигнал за аудиозаписа, станал известен като "Лесно е да си прост". Гешев се пошегува, че това е "по сигнал на бившия министър срещу бившия негов тогава министър-председател".

Има и трета проверка - също в Специализираната прокуратура, "касаещи това, което някои медии наричат "Барселонагейт, къщи в чужбина и т.н."

Накрая Гешев обобщи казаното до тук: "3 различни казуса, 2 различни прокуратури с 3-ма или повече наблюдаващи прокурори, респективно следователи.На министър-председателя му бяха снети обяснения. Не знам защо след два месеца това отново стана новина - явно са забравили.По другите две на министър-председателя също са му снети обяснения".

"Но ние нямаме притеснения. От нищо!", заключи Гешев

Facebook logo
Бъдете с нас и във