Параграф22 Daily

§22 Новини

Според съдия Лозан Панов, СГС е символ на скандали

Не съм очаквал, че моите първи стъпки като председател на ВКС ще бъдат свързани с инициирането на дисциплинарни производства и искания за подаване на оставки. Софийски градски съд се превърна в символ на скандали. Това каза съдия Лозан Панов, председател на Върховен касационен съд, по време на участието си в научна конференция на тема: "Върховенството на закона: Съдебната реформа в България и алтернативно разрешаване на спорове".

"Това е съд, в който има проблеми със случайното разпределение на делата, съд раздиран от противоречия между колегите, съд, в който делата се разпределят неравномерно между съдиите, а преди е бил пример за съдебната система и от него са излезли много добри юристи", посочи съдия Лозан Панов.

По думите му, СГС генерира твърде много скандали, а те се отразяват негативно на магистратите в цялата страна. "Аз смятам, че позитивните явления са факт и добрите новини от този съд ще започнат да идват, защото оздравителните процеси са започнали. Пътят минава през самоуправлението. Радвам се, че съдия Йорданов, който е временно изпълняващ длъжността председател на съда, е предприел действия в тази посока. На тази идея се опитах да заложа и аз, по време на своите първи стъпки като председател на ВКС", допълни още съдия Панов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във