Параграф22 Daily

§22 Новини

Спряха досъдебното производство за Валя, вече го удължавали два пъти

Спряно е наказателното производство срещу неизвестен извършител по делото за смъртта на медицинската сестра Валентина Иванова, съобщи на пресконференция говорителят на окръжна прокуратура Красимира Кателиева. По делото е изготвена съдебно-медицинска експертиза, от заключението на която се установява, че няма травматични увреждания на пострадалото лице.

„Липсват упойващи и токсични вещества, липсват въздействащи количества етанол и ескпертизата приема, че смъртта е настъпила в следствие на асфикция (задушаване). Трупът е престоял продължително време във водата, не по-малко от един месец. Наблюдаващият делото прокурор е приел, че по делото са проведени всички възможни оперативно-издирвателни мероприятия и експертизи, но не е установен по категоричен начин механизмът на констатираното удавяне т. е. дали асфикцията е настъпила след попадане случайно или преднамерено на Валентина Иванова приживе във водна среда и в този смисъл не е изяснен въпросът за евентуалната и възможна съпричастност на неустановено и неиздирено лице към момента към настъпилата смърт”, каза още Кателиева.

Междувременно стана ясно, че Окръжната прокуратура в Бургас ще иска ново удължаване на срока за разследване на атентата на бургаското летище. Това обяви на пресконференция окръжният прокурор в морския град Калина Чапкънова. Очаква се и правна помощ по делото от чужбина. Освен Чапкънова наблюдаващ прокурор по досъдебното производство е и заместник окръжният прокурор Дарин Христов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във