Параграф22 Daily

§22 Новини

Спряха нелегална продажба на ветеринарни лекарства в Добрич

След получен сигнал и извършена проверка Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разкри продажба на нелегално внесени ветеринарномедицински продукти (ВМП) на специализираното изложение „Пчеломания“, което се провежда в Добрич.

При съвместна проверка на инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) Добрич, служители на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи (МВР) и Национална агенция по приходите (НАП) са установени нелегално внесени ветеринарномедицински продукти без етикет на български език, за които не е предоставена информация за произход и документи за закупуване. ВМП са били иззети от контролните органи.

Разкрит е и сръбски гражданин, който без да притежава лиценз за търговия на дребно с ВМП в Р България, е внесъл нелегално и предлага за продажба нерегламентирани за употреба ветеринарномедицински продукти. На нарушителя е съставен акт за административно нарушение във връзка със Закона за ветеринарномедицинската дейност и лекарствените продукти са иззети. Издадено му е и предписание за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във